dilluns, 18 de juliol del 2011

RUTA nº 8 Una ruta nocturna

  Recorregut:  15 quilòmetres aproximadament 
   A destacar   Font del rafal i la companyonia del grup

Aquesta ruta té com a particularitats més destacables que ha sigut la primera que ha organitzat el grup Xino-xano, que és nocturna i que a més ha sigut ficada en pràctic pel mateix grup el dia 16 de juliol.
Per tant intentarem fer una descripció basada en les sensacions de l'experiència. 
Eixírem des de les Escoles on prèviament posarem amb una foto per a la posteritat. Cal agrair a Rafa i Alícia el detall de les canyes de bambú que van facilitar enormement la marxa als que no dúiem garrot. de seguida ens ficàrem en marxa pel camí de La Plana a buscar el corral de Bataller. Una nit de xafogor bascosa on el vent no va voler acompanyar-nos en cap moment, però l'agradable companyia i el comboi de la novetat feren que no ho recordàrem. Les primeres costeres de la serra encara les fèrem amb il.luminació natural. Mentrestant al crit de Clodie..! (la gosseta del Xato i Cristina que no està mai en el seu lloc), arribàrem al camí del Ciscaret. Allí on s'acaba el camí entràrem per un bancal d'oliveres per arribar al pou del saorí on les canyes indicaven major grau d'humitat. Arribats a aquest punt la vista perdria el seu protagonisme i deixava lloc a altres sentits. L'olor del fenoll era més intensa i la sensació de canvis tèrmics indicaven que s'establia una pugna entre la frescor de la nit les recialles de l'intens sol diürn. De tant encara escoltaven alguna xitxarra despistada.
 Al voltant de les deu i mitja ens ficaren a sopar al  Rafal. Allí l'aigua de la fonteta ens va regalar una frescor inaudita que tots vam agrair.I entre risses i somriures arriba l'hora del discurs. La senyora presidenta es va espolsar un discurs que.. no sé com es podria valorar perquè  com era de nit no podia vore els ulls dels oients.. (encara com que el va abreujar)  De totes les maneres llarga vida a la presidenta!
I fou al mateix sopar on es va modificar el trajecte per allargar-lo una mica. Es va decidir agafar el camí del Pla de Badenes anar cap al corral del Pujol i vorejar la lloma la Creu per a eixir pels Pallerets cap al camí del Rafal. I en aquest afegitó les alumnes avantatjades (i algun alumne afegit) del grup van aplicar un ritme de desgast que els menys preparats "vam notar".  Cal destacar el bell panorama que suposar barrejar els llums de les llanternes  amb la foscor de la nit. Encara que uns més prompte i altrs una mica més tard  al Corral del riu tots junt altra volta i pel barranc vam tornar cap a casa. I Clodie no es va perdre!

XIno-xano

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada